Vieraskirja

oh3srRe: Keskustelupalsta2.5.2012 12.15
Keskustelupalstan järjestelyperuste pitäisi olla käännetty, eli uusimmat viestit ensin, niin ei tarvitsisi kahlata vanhoja juttuja lävitse.

Jussi

oh4mdyc91 äänessä pari päivää30.4.2012 17.29
tiedoksi
Email zs6djd@gmail.com

Daniel ZS6JR and my self ZS6DJD will be operating from Mozambique for
Seven to ten days starting on the 3th or 4th of may 2012 depending
how quick we get the equipment up. The idea was to park next to a
small lake in Shai Shai Mozambique 400 km north of the capital and
operate all vertical antennas with the earth wires in the water and
see what we could do . So we will operate vertical on most bands 40m
to 10m, but Daniel has also decided to take a Hex beam antenna with. I
f we get the chance we will also work 6m and 80m. I do not have a
call sign as yet. This we will only get soon . I will most probably
get C 91 JD Or C 91 DJ or C 91 DN. Conditions allowing we should be on
all these bands. on 20m around 14.200, 14.1950, 02 14.900 or 14.2100
on 15m at 28.2800 or 21.2750, 21.2700 21.650, 21.500. On Ten Meters
at 28.450 or 28.470 or 28.500 and others bands 17m and 12m.

Would you be so kind as to tell as many Amateurs as possible. Thank
you very much and all the best .73 and 88.

Yours in the Amateur Radio Hobby
Dior
zs6djd

Jukka OH2BRRe: Keskustelupalsta29.4.2012 22.03
John Ahlbom OH5NZ on Suomen DXCC-korttien tarkastaja.
DXCC-maalistan voit tulostaa vaikkapa ARRL:n sivulta
http://www.arrl.org/files/file/DXCC/2012%20DXCC%20Current.pdf

OH3LBDXCC KYSYMYS29.4.2012 16.07
Hei
ALOITTELEVAN KYSYMYS tässä dxcc awardia varten.
Laitoin saamistani korteista tiedot DXa taulukoihin, saako ohjelmasta yhteenvedon paperille.
Onko mulla DXCC varten sata maata kasassa ts. voisitteko paremmin perillä olevat selostaa saako yhteenveto tulostusta DXCC- taulukoista ja kuka OH voisi nuo kortit DXCC varten tarkistaa? Huomasinkin että tää on DXCC maiden keruu onkin mielenkiintoista pitkäjänteistä hommaa....

OH5TSRe: Taulukoiden päivittäminen20.4.2012 22.46
OHDXF TIEDOTE 20.04.2012


DXa-TAULUKOIDEN PÄIVÄMÄÄRÄONGELMA RATKAISTU


Ravansaari R1M muuttui Deleted-maaksi 17.02.2012. OHDXF vähensi sekä Divisions-, että CW-taulukokosta yhden maan niiltä, joilla oli kaikki maat kuitattuna. Useimmilla muillakin on kyseinen maa kuitattuna ja nekin lukemat pitäisi päivittää.

Vaikka Ravansaaren DXCC-statuksen muutoksesta tiedotettiin useilla foorumeilla, ei lukujen päivityksiä ole sen jälkeen tehty kovinkaan paljon. Tästä johtuen taulukot antavat osittain väärän kuvan todellisesta tilanteesta.

Tänään on CW- ja Divisions-taulukoihin lisätty päivityksen seuranta. Henkilön kutsu, joka ei ole käynyt päivittämässä lukujaan 17.02.2012 jälkeen, on merkitty tähdellä*. Tähti* poistuu automaattisesti heti, kun henkilö päivittää tilanteensa.

DXa-taulukoita katsomalla OHDXF:n web-sivuilla on todettavissa, että suuri osa CW- ja Divisions-taulukoiden luvuista kaipaa päivitystä. OHDXF:n hallitus toivoo, että päivitykset tehtäisiin mahdollisimman pian. Näin taulukot palvelevat entistä paremmin kaikkia listoilla olevia.

Päivitys suoritetaan siten, että DXa-tietokantaan tallenetaan ne yhteydet, joista taulukoihin osallistuja haluaa pisteitä laskettavan. Yhteydet voi tallentaa lataamalla sinne ADIF-tiedoston tai sitten tallentamalla halutut yhteydet yksitellen kirjoittaen tietokantaan.

OHDXF:n hallitus toivoo, että jokainen syöttäisi mahdollisimman pian DXa-tietokantaan yhteystiedot jokaisesta kuitatusta maasta, jonka on ilmoittanut CW-ja/tai Divisions-taulukkoon. Tällöin kaikki DXCC-maa muutokset (esim. Deleted status) tulisivat jatkossa automaattisesti huomioitua ja taulukoiden päivittäminen olisi myös osallistujille entistä nopeampaa.

73, OHDXF ry hallitus

OH5XXRe: Keskustelupalsta15.4.2012 15.43
ei kai tuossa yhdistymisessä ole mitään järkeä eli en kannata ..DX IS

73, Vesku OH5XX

oh3jf@sral.fiOHDXF:n & CCF:n yhdistyminen?14.4.2012 14.08
EN KANNATA YHDISTYMISTÄ, koska kilpailumiesten ja DX-miesten toiminta eroaa liian paljon toisistaan. Kilpailumiehet panostavat ainoastaan kilpailu-viikonloppuihin, kun taas DX-mies (DX-peditiot) jakaa voimansa hyvin pitkälle ajalle (keskimäärin 1-3vk.). Kaikki kilpailijat tietävät sen, että kilpailussa menestymisen tae on se, että osaa tehdä nopeita ja oikeita valintoja kelien, sekä bandien osalta. Huippu pisteet ja kertoimet syntyvät ainostaan tehokkaalla liikkumisella ja työskentely taidoilla. Tavallinen DX-metsästäjä jää usein osattomaksi näistä ohitse kiitävistä hetkistä, koska suuret kilpailuasemat ?jyräävät? alleen kaikki pienemmät signaalit. Lisäksi monelta kilpailijalta puuttuu kyky hajottaa pile-up, silloin kun työskennellään vähänkin harvinaisemmista maista. ?Spiltti? on kova sana myös heidän käyttöönsä.

Näen asian niin, että kilpailumiehiä voidaan tukea silloin, kun matka kestää vähintään viikon, ja se täyttää DX-peditiolle tunnusomaiset piirteet. Yhteistyötä kannattaa edelleen jatkaa ja kehittää ?kummeina?, koska suuremmalla joukolla syntyy aina jotain hyvää.



Kilpailu- ja DX-terveisin,


Heikki, OH3JF

OH5TSTaulukoiden päiväys11.4.2012 14.46
OH5TQ:n ja muiden esille tuoma päiväyskysymys otetaan hallituksen käsittelyyn. Katsotaan, miten voidaan taulukot päivittää luotettavalla tavalla ja saada viimeisen päivityksen pvm mukaan. 73 de Kari 5TS

DX4EVERRe: Keskustelupalsta11.4.2012 7.46
Moi Kumpaakin osa harrastetta yhdistää yksi asia. Aika on ajanut ohi molemmista. Mie kannatan molempien paluuta emo yhdistyksen huomaan. Routii, on porsaiden aika palata kotikarsinaan. Emakko ei porsi enää. Kepun syy? DX4EVER

OH5BMOHDXF CCF yhdistyminen10.4.2012 17.42
Tällaisen lähetin CCF viestiketjuun - jos täällä on sellaisia, ketkä eivät sitä lue..
terve,
olen molemmissa ainaisjäsen ja vielä SMS :nkin jäsen,
ja minulle on melko samantekevää tehdäänkö "kukkoa tai piirasta".

Käsittääkseni kummallakaan seuralla ei ole rahahuolia toiminnan vähäisyyden takia. (vai onko?)
Minusta kuitenkin kilpailuilla ja DX-toiminnalla on aika paljon yhteisiä harrastajia, eikä kumpaakaan tarvitse tehdä "veren maku suussa" vaikka kummankin seuran huipulla olevista huomaa, että ruokahalu kasvaa syödessä - ja sehän on luonnollista.

terv. Tapani

OH2BAIRe: Keskustelupalsta VIELÄ TAULUKOISTA10.4.2012 16.33
Sain tänään postista kahden uuden maan kortit ja kävin katsomassa tuota taulukkoa. Eikös taulukko (joka RA:ssakin) julkaistaan muodostu kuitatuista maista. En millään keksinyt, että miten voisin tuohon taulukkoon tehdä merkinnät usista kuittauksista? Kaiketi olen vaan taas vanha hölmö, joka ei osaa nykyaikaisia ohjelmia käyttää. Lisäksi minua mietitytti se, että jos vaikka vuoden kuluttua haluaisin päivittää QSO:t, niin voinko lähettää uuden aineiston vanhan päälle, vai liittääkö se uuden lähetyksen nykyisen perään?? Noita kortteja kun tulee sekä byron että direktin kautta koko ajan.

Timo / OH2BAI

OH2BAIRe: Keskustelupalsta OH5TQ10.4.2012 16.07
Tuo on totta. En tullut ajatelleeksi lainkaan tuota puolta asiasta. Oletin ilman muuta, että kaikki päivittävät listauksensa maa muutosten jälkeen. No minä olen tuonut listaukseni vasta pari päivää sitten, joten LOKI5AC on pitänyt huolen listan ajan tasalla olemisesta. Ehkä kuitenkin on niinkin, että niitä maita delataan melko harvoin, siis ei yleensä joka vuosi. Nyt on tuollaista toimintaa ollut, edellinen isompi muutos oli kai 1991 jolloin itänaapuri jakautui. Ei minua haittaa vaikka tuohon riville tulisi päivitys päivämäärä. Se on varmaankin aivan tervetullut idea.
t. Timo / OH2BAI

Jukka - OH2MAYhdistymisestä10.4.2012 14.49
Tervehdys,

Aluksi totean, että olen molemmissa yhdistyksissä ainaisjäsenenä ja mietiskelin tätä yhdistymisasiaa enempi "jäsenen näkövinkkelistä".

Tämä yhdistymisasia ei sinällään ole uusi ajataus. Näen myös, että yhdistyminen olisi jo tapahtunut jos sille olisi selkeä "tilaus". Kummallakin yhdistyksellä on selkeä oma tominnantarkoitus ja nämä poikkeavat toisistaan. Olkoonkin, että toiminnassa on paljon samankaltaisia asioita, kuten myös yhteisiä jäseniä.

Yhdistyminen käytännössä lopettaisi kaksi nykyistä yhdistystä ja tilalle tulisi yksi uusi (jos ei virallisesti ry-mielessä, niin ainakin käytännössä). Seuraako siitä sitten etuja jonka takia muutos tulisi tehdä? Varmasti jotakin (vrt mitä eri foorumeilla listattu...), mutta varmasti myös kompromissejä toiminan fokuksen suhteen.

Itse ehdottaisin yhdistymisen sijaan jo kauan jatkuneen hyvän yhteistyön jatkamista ja edelleen kehittämistä.

73 de Jukka - OH2MA

Jari OH1XTYhdistymisestä10.4.2012 12.57
Minäkään en kannata yhdistymistä. Saman tyyliset historiat ja tarpeet kuin Retulla...

Pertti OH5TQRe: DX- taulukot10.4.2012 12.08
Tottakait jokainen on vastuussa omista luvustaan, mutta jos olisi yksi sarake joka kerttoisi päivityksen päivän, jossa sitä päivää ei olisi, olisi kyse vanhasta tiedosta, joka voi olla vaikka 1900 luvulta.
Tämä ongelman ratkaisun pitää siunata OHDXF päättäjien ja viestittää listan yllä pitäjälle, oli tulos mikä tahasa.

Pasi OH3WSDX-taulukot10.4.2012 10.18
Aivan ilmeisesti nuo taulukot tarvitsevat siistimistä.

On huomattava, että vapaaehtoisessa toiminnassa tuppaa esille tavattoman hyviä ja yksimielisesti kannatettavia ehdotuksia, joissa on se pieni vika, että ei löydy tekijöitä.
Selvästi siivoaminen on jäänyt ja taitaa jäädäkin kullakin rivillä mainitulle eli tietojensa ilmoittajille.
Joskus pidin kerhojen työskentlytilastoja eikä niitä voinut mitenkään seurata, piti vaan luottaa.

Pertti OH5TQRe: Keskustelupalsta OH2BAI10.4.2012 8.42
Kyllä ne divari asemat joilla oli 341 on helppo muuttaa 340, joka nykymaiden tilanne. Mutta mikä tilanne todellinen tilanne heillä KAIKILLA joilla EI ole kaikki workittu. Milloin he ovat tarkistaneet tilanteensä, esimerkiksi uudet PJ, uusi ST0R, Ravansaari. Onko nämä muutokset tehty heidän listoihin, ja tässä on vain päivityspäivä ratkaiseva, josta asian voi päätelellä. Listalla on asemia, joiden luvut vuosia ollet samat, joka viittaa ettei niitä ole tarkistettu vastaamaan nykytilannetta. Kuitenkin joukossa asemia jotka ovat pitäneet tarkasti kiinni ilmoitetuista muutos päivistä. Joten heidän keskinäinen järjestys ei vastaa todellisuutta ja nämä kaikki menee aikanaan RA:han, kun nyt 4/2012 saimme nähdä. En siis tarkoittanut viimeistä dxcc-maan workkimis tai kortin saamis ajankohtaa, vaan sitä päivää jolloin on tehty viimeisen voimassa olevan dxcc-listauksen vertailu omaan lokiin. Tämän vääristymän haluaisin dx-taulukoista poistaa, tapa jolla se hoidetaan on aivan sama, tämä oli vain minun ehdotus. Menetelmiä on myös muitakin, toivotaan että pikaisesti saadaan asia järjestykseen. Ja virheellisistä dx-taulukoista jopa RA:sa päästään eroon.

Timo Liukkonen / OH2BAIRe: Keskustelupalsta OH5TQ9.4.2012 20.23
Saattaa olla tuskanen homma hankkia tieto siit, millä vuosikymmenellä nuo tulokset on saatu. Nythän se asia on ratkaistu sillä, että määräävä tekijä on nykymaat ja jos useamalla on sama määrä nykymaita, niin heidän keskeinen järjestys määräytyy delete maiden määrällä. Vaikka olen sieltä häntäpäästä, niin minun maat on workittu välillä 1960 - 2012. Ei niitä voi luokitella millekkään vuosikymmenelle. Samoin on varmaan useimmilla OT miehillä. Mielestäni lista on aivan hyvä noin ja kestää julkistamisen myös RA:ssa.

73 Timo / OH2BAI

OH6JDRe: Keskustelupalsta8.4.2012 13.32
Näin puhtaasti OHDXF:n dxärinä en ole vielä oivaltanut yhdistysten yhdistämisen syytä!
Olen samaa mieltä oh4mdy:n kanssa.

OH2TAJäsenmaksut5.4.2012 15.32
OHDXF:n jäsenmaksu on 15eur/v ja ainaisjäsenmaksu 150eur.
Erillistä liittymismaksua ei ole.

« Edelliset 20 | Seuraavat 20 »


Lähetä uusi viesti (Suljettu julkiselta puolelta)